Nyord

No image

nynorskmoské Den første nynorskmoskéen i landet. Muslimar som går i moskeen i Åmot i Vinje kan no lesa om hovudbodskapen i islam på nynorsk. Det er dei glade for. – Borna lærer nynorsk på skulen og difor er det bra at dei også kan lesa det her i moskeen, seier talsperson ved moskeen Ali Ahmed Dhadhaow til Vest-Telemark Blad.

Dagen 18.4.2018

***

helsesykepleier Styret i Landsgruppen av helsesøstre i Norsk Sykepleierforbund ønsker at tittelen helsesøster går ut og erstattes med helsesykepleier. – Det er gledelig at vi nå kan samle oss bak en ny kjønnsnøytral tittel. Helsesøster er en tittel som i liten grad reflekterer fagkompetansen. Det er ikke tydelig at helsesøstre er sykepleiere med spesialutdanning, sier gruppens leder Kristin Sofie Waldum-Grevbo.

NTB 31.5.2018

***

knivturisme Bjørn Jarle Tvedt er styremedlem i Norsk Forening for Etisk Plastikkirurgi. Han er skeptisk til et forbud og frykter at nordmenn vil reise til utlandet for å la seg operere der, i stedet for i Norge. […] – Vi har også sett uheldige sider ved den strenge praksisen, blant annet at man ikke får lov til å vise før- og etter-bilder. Vi ser at det har ført til «knivturisme».

nrk.no 28.6.2018

***

pollenversting Pollenversting kan komme til Norge. Med varmere vintre kommer også nye planter til Norge. Astma- og allergiforbundet mener spesielt planten beiskambrosia vil by på problemer. – Den vil komme gjennom Østfold og opp til Oslo. Derfra vil den spre seg langs kysten. Denne er aggressiv og lei for allergikere, og i USA regnes den som det største problemet for pollenallergikere, sier pollenanalytiker Hallvard Ramfjord.

nrk.no 15.5.2018

***

smombie Hjelp – mobilzombiene kommer! Tyske ungdommer kaller det for «smombie» – kortform for «smarttelefonzombie». […] Vi elsker zombier på TV, film og i spill, men har vi alle selv endt opp som mobilzombier? Vi bruker nå mobilen hele tiden. Vi er slaver av den. En smarttelefonbesettelse.

Aftenposten 15.5.2018

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:25.09.2018 | Oppdatert:25.09.2018