Klarspråkskurs

Her finner du informasjon om e-læringskurs og ordinære klarspråkskurs. 

E-læringskurs i klarspråk

Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) og Språkrådet har laget et e-læringskurs i klarspråk: Den gylne pennen. Kurset er en del av programmet På nett med læring, som Difi har ansvar for. Målgruppa for kurset er offentlig ansatte som skriver mye i arbeidet.

Kurset omfatter både fagstoff og oppgaver. Det er delt inn i fem moduler (målgruppe, formål, struktur, setninger, ord) pluss introduksjon, og en egen modul for ledere.

Målet er at kurset skal fungere som en første innføring i klarspråk, og at det dermed skal kunne dekke behovet for generelle bevisstgjørings- og inspirasjonskurs i klarspråk i offentlig sektor. 

Kurset er tilgjengelig på felles digital læringsplattform i staten.

Gå rett til e-læringskurset Den gylne pennen 

Klarspråkskurs med kursholder (for statsorganer)

Språkrådets klarspråkskurs skal først og fremst være hjelp til selvhjelp. De bør derfor være en del av et større og mer forpliktende arbeid som statsorganene utfører selv.

Siden vi har begrenset kapasitet, må vi prioritere de oppdragene som vi mener vil ha størst effekt. Derfor holder vi vanligvis ikke kurs for enkeltseksjoner og -avdelinger. Vi kan dessverre ikke tilby korte og uforpliktende innlegg og foredrag.

Skriveverksteder

I 2017 lyste Språkrådet ut skriveverksteder for statsorganer. Utgangspunktet er nettkurset «Den gylne pennen», og i verkstedene skal deltakerne arbeide med å forbedre egne tekster. Søknadsfristen var 6. november 2017, og verkstedene skal holdes i 2018. 

Mer informasjon om skriveverkstedene

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter