Språknytt 3/2009

Forside Språknytt 3/2009I dette nummeret kan du lese en god del stoff om bruk av norsk i dagens Musikk-Norge, språkvett i næringslivet, navigering i skriftspråkets rom, elektronisk lagring av språkmateriale, skjemaspråk og futurumskonstruksjonen «blir å reise».

Som vanlig har Språknytt korte notiser om aktuelle saker, svar på språkspørsmål, klipp, Språkbrukeren og Historia bak.

Smakebiter
Elin AamodtIntervjuet: Norsk på norsk på nytt
Språkrådet og Gramart, landets største interesseorganisasjon for norske artister, har fått utført en spørreundersøkelse om holdninger til bruk av norsk i pop og rock i Norge i dag. Spørreundersøkelsen rettet seg både mot artister og mot publikum. Intervjuobjektet i dette nummeret er Elin Aamodt, daglig leder i Gramart.
Å navigere i skriftspråkets rom. Om normklynger i bokmål og nynorsk 
En setning som «Skoa til jenten blei sparket av og kasta ut døren til gata» er offisielt like korrekt som en hvilken som helst annen kombinasjon av godkjente formvarianter. Hvilke former bruker vi når vi skriver? Hvilke deler av de offisielle rettskrivningsnormene blir faktisk benyttet, og hvordan henger de sammen med hverandre? Det skal nå undersøkes.
Sylfest Lomheim og Finn Bergesen jr.NHO og Språkrådet vil ha norsk i næringslivet
I artikkelen presenteres en «språkplakat» som inneholder retningslinjer for språkbruk i næringslivet. Språkplakaten er laget av NHO og Språkrådet i fellesskap. «Bruk norsk når du kan, og engelsk når du må» er parolen i språkplakaten.
Kolofon

Ansvarlig redaktør: Sylfest Lomheim
Redaktører: Svein Nestor og Åsta Norheim
Signerte artikler fra eksterne skribenter står for forfattarens syn.
ISSN 0806-2870 (elektronisk utgave)
ISSN 0333-3825 (trykt utgave)
Forsidebilde © Bo Mathisen / VG / Scanpix

Dette nummeret av Språknytt kom ut i september 2009.

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:25.09.2009 | Oppdatert:10.06.2015