Ordbøkene rett i lomma

No image

Den nye ordbokappen til Språkrådet og Universitetet i Bergen har allerede blitt meget populær.

Appen Ordbøkene inneholder Bokmålsordboka og Nynorskordboka, som viser offisiell rettskriving for de to målformene. Nettversjonen av ordbøkene har lenge vært fritt tilgjengelig, og bare hittil i år er det gjort mer enn 27 millioner søk i dem. Gratisappen er allerede lastet ned over 28 000 ganger på verdensbasis.

Modernisering

Ordbokappen er et resultat av samarbeidet mellom Universitetet i Bergen og Språkrådet, som siden 2016 sammen har eid og hatt ansvar for å videreutvikle Bokmålsordboka og Nynorskordboka.

– Utvikling av appen har vært viktig for å modernisere ordbøkene og gjøre dem mer tilgjengelige. Nå starter arbeidet med en mer grunnleggende modernisering for å gjøre dette til en framtidsrettet digital infrastruktur for forskning på og forvaltning av det norske språket, sier IT-direktør Tore Burheim ved Universitetet i Bergen.

Mer brukervennlig

Bokmålsordboka og Nynorskordboka er de viktigste offisielle kildene til vanlige norske ords skrivemåte og betydning. Ordbøkene blir løpende oppdatert med gjeldende rettskriving.

– Det er viktig at informasjon om god og korrekt norsk er lett tilgjengelig for alle. Derfor er det gledelig at ordbøkene våre nå også finnes i form av en brukervennlig app. Nå blir det lettere å formidle kunnskap om rettskriving og bøying til brukere av skriftmålene våre i hele verden, sier direktør Åse Wetås i Språkrådet.

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:28.11.2017 | Oppdatert:28.11.2017