Nyord

No image

lillavelger «Lillavelgere» er betegnelsen på dem som vandrer mellom Ap og Høyre. Mellom rødt og blått. De har innsett at den politiske avstanden mellom de to hovedmotstanderne i norsk politikk i realiteten ikke er så stor. […] Mange av disse velgerne mener […] den beste løsningen for landet var om de to store samarbeidet i en lilla koalisjon for å demme opp mot ytterpartiene og isolere sentrum. 

Romerikes Blad 4.3.2017

***

burkabot Fikk burkabot for å ha på seg haikostyme. […] 1. oktober ble det innført maskeringsforbud i Østerrike. Loven krever at østerrikernes ansikter skal være synlig fra hårfestet til haken i det offentlige rom. Ifølge regjeringen skal loven, som på folkemunne blir kalt burkaforbudet, beskytte østerrikske verdier.

NRK Urix 10.10.2017

***

emojikrati Reflektert demokrati er erstattet med de innflytelsesrike sosiale medienes ureflekterte emojikrati, som jeg kaller det. […] Det nye emojikratiet har kjempestor folkelig deltagelse, men er ikke konstruert for å være ansvarlig og rettferdig, slik som henholdsvis politikken og rettssystemet. Emojikratiet blir styrt av følelsene uten å bli korrigert tilstrekkelig av fornuften.

Aftenposten 20.8.2017

***

fylkesforvirring Frykter fylkesforvirring for folk flest. Fylkespolitikerne må gå sammen og lage regionpartier før fylkestingsvalget om to år. I stortingsvalget om fire år er det tilbake til valg i gamle fylker. – Uoversiktlig og ganske vanskelig å forstå, sier Gjermund Skaar fra Akershus SV, [en av] motstanderne av tvangssammenslåingen av Akershus, Buskerud og Østfold til et nytt storfylke eller region.

NRK Østlandssendingen 27.9.2017

***

sperregrensebingo Sperregrensebingo. […] Det er ikke lenge siden vi kladdet på nekrologer over småpartiene. Da så det ut som Norge kunne ende opp med kun fire store partier på Stortinget. Nå er bildet snudd på hodet. Ifølge gjennomsnittsmålinger fra Poll of polls er det fem partier som slåss om å komme over sperregrensa, og samtlige kan avgjøre valget.

Adresseavisen 4.9.2017

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:28.11.2017 | Oppdatert:28.11.2017