SØK I ORDBØKENE

Universitet I Oslo

Les meir om ordbøkene

SPRÅKSPØRSMÅL?

Bla i alle svar

Nyheiter

No image

Hurra for Nöörje!

(10.5.21) Vuodna, Nöörje, Norja og Norga. Norge har fått offisielle navn på de samiske språkene og på kvensk.

No image

Ledig stilling i Språkrådet

(7.5.21) I Språkrådet er det en ledig stilling som rådgiver/seniorrådgiver i seksjonen for fagspråk og språk i samfunn og høyere utdanning. Hovedoppgavene er arbeid med terminologi og fagspråk. 

No image

Nynorskroboten krev omstilling, ikkje avvikling

(7.5.21) Geir Olav Kinn frå Norsk Lektorlag meiner at omsetjingsverktøyet Apertium er ei utfordring for lærarane når dei skal vurdere nynorsktekstar som elevane skriv. Kinn viser i innlegg i Aftenposten 21. april til at det no er mogleg å omsetje ein tekst frå bokmål til nynorsk på svært kort tid ved hjelp av Apertium. 

No image

Stipend fra Språkrådet

(5.5.21) Språkrådet deler hvert år ut stipend til mastergradsstudenter som skriver oppgave om emner vi er interessert i. I 2021 skal det deles ut stipend i en rekke emner. Hvert stipend er på 25 000 kroner.

No image

Helsespråk – nettseminar og boklansering

(3.5.21) Fredag 21. mai kl. 10–12 inviterer Språkrådet i samarbeid med Direktoratet for e-helse, Helse sør-øst, Gruppe for norsk medisinsk fagspråk og Tidsskrift for Den norske legeforening til nettseminar og boklansering.

No image

Vil du bli Språkrådets nye jurist?

(30.4.21) I stabsseksjonen vår er det ledig ei fast stilling som seniorrådgjevar (jurist). Vi ser etter deg som har solid kunnskap om forvaltninga og forvaltningsjussen, god oversikt over regelverket på språkfeltet og interesse for språklege rettar.

Treng du språkhjelp?

No image

Leter du etter fagord?

No image

Prøv datatermlista vår eller Språkrådets termwiki. Se også oversikten over termlister og termbaser og forslag til avløserord.

Aktuelle koronatermer

No image

Her finner du en samling av korte tekster om aktuelle termer knyttet til koronasituasjonen og covid-19.

Klarspråk.no

Klarspråk-logoVil du skrive betre? Eller drive klarspråksarbeid? På nettstaden klarspråk.no finn du skriveråd, døme på forbetra tekstar, svadageneratorar og mykje anna nyttig og moro.

Teiknet denne veka

Syttende mai

No image

Språkrådets kalender

Her finner du arrangementer Språkrådet står bak eller samarbeider om.