SØK I ORDBØKENE

Universitet I Oslo

Les meir om ordbøkene

SPRÅKSPØRSMÅL?

Bla i alle svar

Nyheiter

No image

Språknytt: Velkommen til Språkdagen 2021!

(21.10.21) Vi lader opp til Språkdagen 9. november med et spesialnummer av Språknytt som tar for seg hovedtemaet for dagen: kunnskap.

No image

Det store i det stille

(18.10.21) Språkprisen 2021 går til Katrine Sele for skarpe innblikk i store politiske spørsmål og i sjølve tilværet gjennom lagnaden til menneska i bøkene Jølster hotell. Historier frå eit asylmottak (2017) og Einars bok (2021). Vi gratulerer!

No image

Språkprisen 2021: kortlista

(13.10.21) Laurdag 23. oktober deler Språkrådet ut prisen for framifrå bruk av norsk i sakprosa under sakprosafestivalen på Litteraturhuset i Oslo. Prisen er på 100 000 kroner. Dette er kortlista.

No image

Meld deg på Språkdagen 9. november

(12.10.21) Språkdagen 2021 byr på språkpolitisk kvarter, språkloven på 1-2-3 og debatter om nynorsk i skolen og norsk fagspråk i en internasjonal verden.

No image

Vil du teste ein ny versjon av ordbøkene?

(11.10.21) Bokmålsordboka og Nynorskordboka har fått ny utforming! Alle som vil, kan prøve betaversjonen og koma med tilbakemeldingar.

No image

«Harde» fag får støtte til å bruke meir norsk

(2.9.21) Nå kan det bli fleire lærebøker på norsk i fag der engelsk dominerer. Ei ny endring i tilskotsordninga for læremiddel i høgare utdanning kan bidra til meir norsk i matematikk og naturvitskap, teknologi- og ingeniørfag og økonomiske og administrative fag.

Treng du språkhjelp?

No image

Leter du etter fagord?

No image

Prøv datatermlista vår eller Språkrådets termwiki. Se også oversikten over termlister og termbaser og forslag til avløserord.

Aktuelle koronatermer

No image

Her finner du en samling av korte tekster om aktuelle termer knyttet til koronasituasjonen og covid-19.

Klarspråk.no

Klarspråk-logoVil du skrive betre? Eller drive klarspråksarbeid? På nettstaden klarspråk.no finn du skriveråd, døme på forbetra tekstar, svadageneratorar og mykje anna nyttig og moro.

Teiknet denne veka

Oransje

No image

Språkrådets kalender

Her finner du arrangementer Språkrådet står bak eller samarbeider om.