SØK I ORDBØKENE

Universitet I Oslo

Les meir om ordbøkene

SPRÅKSPØRSMÅL?

Bla i alle svar

Nyheiter

Språkrådet vil ikke vrake «nordmann»

(17.2.21) I en sak om kjønnsnøytrale yrkestitler skrev NRK at Språkrådet mener det kan bli aktuelt å vrake ordet «nordmann». Det er feil.

No image

Språkbevisstheten ved norske læresteder øker

(12.2.21) Språkpolitiske retningslinjer ved universiteter og høyskoler skal regulere bruken av norsk og engelsk ved institusjonene. Men de virker ikke hvis ingen kjenner til dem.

No image

Språk er grunnstoff, ikke glasur

(29.1.21) Klart språk er hovedingrediensen i en effektiv digital tjeneste. Det er ikke noe som kommer i tillegg og kan smøres på helt til slutt.

No image

Godt nettår!

(13.1.21) Språkrådet kåret koronaen til årets ord i 2020. Men det var et annet koronaord som trakk flest lesere til språkrådet.no i fjor. Og er det forholdsregler eller forhåndsregler vi tar når vi vasker hendene? Det lurte mange på i 2020.

Nytt nummer av Termposten!

(17.12.20) Her kan du lese om fagspråksatsingene i statsbudsjettet for 2021, om Termportalen og om et planlagt seminar om språk i helsesektoren.

No image

Har du kandidater til Språkrådets kvenske språkpris?

(14.12.20) Språkrådet skal i 2021 dele ut Kieliraajin kielipalkinto – kvensk språkpris. Prisen kunngjøres på den kvenske språkdagen 26. april og er på 25 000 kroner.

Treng du språkhjelp?

No image

Leter du etter fagord?

No image

Prøv datatermlista vår eller Språkrådets termwiki. Se også oversikten over termlister og termbaser og forslag til avløserord.

Aktuelle koronatermer

No image

Her finner du en samling av korte tekster om aktuelle termer knyttet til koronasituasjonen og covid-19.

Du spør – vi svarar. Prøv eit perledykk i svarbasen!

No image

Klarspråk.no

Klarspråk-logoVil du skrive betre? Eller drive klarspråksarbeid? På nettstaden klarspråk.no finn du skriveråd, døme på forbetra tekstar, svadageneratorar og mykje anna nyttig og moro.

Teiknet denne veka

Hoppe opp og ned

No image

Språkrådets kalender

Her finner du arrangementer Språkrådet står bak eller samarbeider om.