Språkrådet var vert for europeisk toppmøte om terminologi

(22.10.12) Språkrådet arrangerte torsdag 11. og fredag 12. oktober det sjette europeiske toppmøtet om terminologi i samarbeid med Den europeiske terminologiforening, EAFT. Arrangementet fant sted på Soria Moria hotell og konferansesenter i Holmenkollåsen.

Denne artikkelen er frå før 2013. Innhald og rettskriving kan vere forelda.

Om lag 70 deltakere fra hele Europa deltok i toppmøtet, som er et toårlig arrangement for europeiske terminologer og terminologiinteresserte. Det er Den europeiske terminologiforening, EAFT, som sammen med en lokal arrangør er ansvarlig for arrangementet. For første gang fant arrangementet sted i Norden, med Språkrådet som lokal arrangør. Hovedtemaet var «Terminologi – ansvar og bevissthet». Konferansespråkene var engelsk og fransk.

Toppmøtet ble åpnet av Språkrådets direktør Arnfinn Muruvik Vonen og Jan Hoel, som er koordinator for Språkrådets terminologitjeneste og dessuten president for EAFT.

De to dagene bød på et variert program [pdf], både faglig og sosialt. I tillegg til foredragene var det utstilling av deltakeres plakater begge dager, og på fredagen ble plakatene presentert muntlig. Arrangementet ble avsluttet med utdeling av de to internasjonale terminologiprisene. EAFTs generalforsamling ble deretter gjennomført.

I tilknytning til toppmøtet arrangerte Språkrådets terminologitjeneste og fagråd for terminologi og fagspråk et heldags grunnleggende kurs i terminologi samme sted onsdag 10. oktober. Kurset var fulltegnet med 20 deltakere fra Norge. Samme dag fra lunsj ble det holdt et internasjonalt arbeidsseminar Termintra om nasjonale termbanker. Det var drøye 30 deltakere fra inn- og utland.

 

Alle foto: Språkrådet

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:22.10.2012 | Oppdatert:19.11.2021