Rosings språkpris tildelt nettstedet Yr.no

(20.11.07) Rosings språkpris ble 19. november tildelt nettstedet Yr.no. Prisen, som er et samarbeid mellom Språkrådet og Den Norske Dataforening, blir gitt for godt norsk språk i forbindelse med informasjons- og kommunikasjonsteknologi.

Denne artikkelen er frå før 2013. Innhald og rettskriving kan vere forelda.


I begrunnelsen sier juryen:

Juryen deler i år ut språkprisen til et nettsted som har nådd stor popularitet på kort tid og er blitt et nyttig verktøy for mange internettbrukere i Norge. Et omfattende og oppdatert innholdstilbud er lagt til rette på godt og nett-tilpasset norsk. Dette har også brukerne visst å sette pris på. Juryen har særlig lagt vekt på dette i vurderingen av vinneren:

Nettspråket som er valgt, er tilpasset målgruppen på en forbilledlig måte. Ord og uttrykk fra fagspråk og internasjonale begrep, er oversatt og tilrettelagt for den brede målgruppen det her er snakk om. Språket er dessuten svært verbalt og har en frisk, uformell tone, som disse eksemplene viser: «Slik forstår du varslene på yr.no», «Slik lagar vi varsla på yr.no» eller en overskrift som
«yr av glede». – Språket er gjennomarbeidet i alle deler av nettstedet, også i forbindelse med animasjoner, lenketekster osv. Begge målformene er representerte og integrerte på en tilsynelatende systematisk måte.

 

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:20.11.2007 | Oppdatert:19.11.2021