Språkprisen

Hvert år deler Språkrådet ut en pris for fremragende bruk av norsk i sakprosa. Prisen blir delt ut annethvert år for bokmål og nynorsk. I 2016 sto bokmål for tur.

Forfatteren Ivo de Figueiredo får Språkprisen for 2016.

Ivo de Figueiredo får prisen for de to bøkene ord/kjøtt. Norsk scenedramatikk 1890-2000 (2014) og En fremmed ved mitt bord (2016).

Guri Melby og Ivo de Figueiredo | Foto: Audun Braastad / NTBscanpix

– Ivo de Figueiredos språk er sanselig, billedskapende og rikt, og tekstene er gode å lese, enten de handler om norsk dramatikk eller om dramatikken i flere måter å være norsk på. Juryen gleder seg over at det er så mange som skriver norsk så det spruter. De skriver mye, og de skriver godt. Juryen har ikke hatt noe lett arbeid med å velge blant de mange gode sakprosaforfatterne vi omgir oss med, sier leder for juryen, Kjartan Vevle.

Prisen blir gitt for enkeltverk eller produksjoner fra de siste fem åra og kan gå til personer eller grupper (institusjoner, bedrifter, organisasjoner). Kandidater til prisane kan komme fra næringsliv, forskning, undervisning (læremiddel), forvaltning, presse, teknologi, kulturliv (f.eks. blogger) osv.

Prisen for 2016 ble delt ut på Språkdagen 16. november 2016 i Oslo Konserthus av Språkrådets styreleder, Guri Melby.

Juryen for Språkprisen

  • Kjartan Vevle, leder, bibliotekfaglig direktør ved Biblioteksentralen
  • Aina Basso, forfatter og historiker
  • Toril Opsahl, førsteamanuensis ved Institutt for lingvistiske og nordiske studier, Universitetet i Oslo
  • Morten A. Strøksnes, idéhistoriker, journalist og forfatter

Prisvinnarar


Sist oppdatert 2. november 2016

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter