Nettkurset «Den gylne pennen»

No image

Hvem skriver vi egentlig for i stat og kommune? Og hvordan kan vi skrive så mottakerne forstår? Med nettkurset «Den gylne pennen» får du en innføring i de viktigste klarspråksteknikkene. Gjennom oppgaver og eksempler trener du på å skrive så mottakerne forstår.

 «Den gylne pennen» er et grunnkurs i klarspråk. Målgruppen er medarbeidere i offentlig forvaltning som skriver i jobben sin, og kurset er rettet mot både kommunal og statlig sektor.

Her kan du se en smakebit fra kurset.

Kurset gir en innføring i de viktigste klarspråksteknikkene. I et tegnet univers møter kursdeltakerne innbyggere som i ulike situasjoner mottar tekster fra det offentlige. En fagperson veileder og forklarer gjennom forelesninger og eksempler, og gjennom oppgaver får deltakerne trene på å følge fagpersonens råd.

Nettkurset er gratis, og man kan ta det enten alene eller i gruppe. Det tar 45–60 minutter å gjennomføre hele kurset. I tillegg kan man velge å jobbe med en egen tekst parallelt.

Kurset tar opp disse klarspråkstemaene:

  • Hvem skriver du for?
  • Hvorfor skriver du?
  • Lag orden i teksten
  • Lag klare setninger
  • Velg riktige ord

Ledere har en avgjørende rolle i klarspråksarbeidet, blant annet fordi de kan legge til rette for og bidra til å bygge en klarspråkskultur. Dette kurset har derfor en egen del for ledere, med råd og veiledning om ledernes rolle i klarspråksarbeidet.

Ta kurset her.

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter