Bærum kommune klar for klarspråk

(1.9.10) Bærum kommune er en av de første kommunene i landet som satser systematisk på klarspråk.

bloggen BærumBeta kommer det fram at Bærum kommune skal sette i gang prosjektet «Klart språk i Bærum kommune». – Vis oss de dårlige eksemplene, står det i bloggen. – Vi tror vi trenger det.

Bærum kommune er neppe alene om å trenge slike påminnelser, men har hittil ikke hatt selskap av mange andre kommuner i klarspråksarbeidet. I Bærum satser de nå sterkt og systematisk på klarspråksarbeid.

Her på www.klarspråk.no har vi tidligere omtalt Fredrikstad kommune, den første kommunen som fikk på plass en språkprofil. Også Bærum kommune skal utarbeide en språkprofil, men først skal kommunen gjennomføre en kartlegging, og her skal brukerne av kommunens tilbud trekkes inn. En intern arbeidsgruppe skal gjennomgå brev, skjemaer, maler og artikler. Språkprofilen skal inneholde skriveråd, tips og redigerte maler for viktige dokumenter.

Klarspråk.no er for hele offentlig sektor

– Andre kommuner kan hente mye inspirasjon og lærdom fra Bærum kommune, sier Sissel C. Motzfeldt, prosjektleder for «Klart språk i staten». – Vi tror mange kommuner kan ha nytte av erfaringsutveksling seg imellom, og vi oppfordrer kommunene til å ta kontakt med hverandre og utveksle planer og resultater. Prosjektet «Klart språk i staten» retter seg mot statsforvaltningen, men hele offentlig sektor kan bruke nettstedet www.klarspråk.no til å hente gode råd og lese om andres erfaringer.

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter