Språkrådet skifter navn til OrdNOR (aprilspøk)

No image

(1.4.19) I forbindelse med sammenslåingen av de tre skandinaviske språkrådene (Dansk sprognævn, det svenske Språkrådet og det norske Språkrådet) er det vedtatt at Språkrådet skifter navn med virkning fra 1. august 2019.

Parallelt med innføringen av det nye navnet er det satt i gang et stort arbeid med å lage en ny profil. Når farger, fonter og logo er på plass, skal det produseres kopper, penner og brevpapir, og en fellesskandinavisk nettløsning skal være på plass i god tid før jul.

– Vårt purpose skal være å levere. Språkrådet skal være den foretrukne totalleverandøren av språkopplevelser, sier språkdirektør Åse Wetås med ettertrykk. – Det nye navnet gjør oss mer synlige og attraktive.

Navnet er blitt til etter en lang og grundig prosess. Målet har vært å finne et navn som er tidsriktig, som fungerer godt i digitale flater, og som er like intuitivt forståelig på de skandinaviske språkene.

– Det visuelle har også spilt en viktig rolle, sier direktør i Språkrådet, Åse Wetås. – Vi har fått et dynamisk navn som bidrar til å bedre nabospråkforståelsen. En annen fordel er at bokstaven å, som ikke kan brukes utenfor Norden, nå er ute av navnet. Det gjør oss mer internasjonale og relevante, fortsetter Wetås, som ønsker å sette Norge på verdenskartet.

Andre forslag som ble vurdert i prosessen, er Lingua Nord, Nordspråk, Skriveriet, NorLang (LangNor).

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:01.04.2019 | Oppdatert:09.08.2019