Nysgjerrigpers språkpris til Bondi skole

No image

(4.6.14) Hvordan defineres godteri? Det har elevene på 2. trinn på Bondi skole i Asker forsket på. For det får de Nysgjerrigpers språkpris 2014!

Språkrådet er jury for Nysgjerrigpers språkpris. Dette er en av spesialprisene i Årets nysgjerrigper, barnas forskningskonkurranse i regi av Forskningsrådet. Prisen skal deles ut på skolen 19. juni. 

Et svært godt forskningsprosjekt

Juryen skriver: 

«Nysgjerrigpers språkpris 2014 går til 2. trinn på Bondi skole i Asker. Elevene har forsket på hvordan man definerer ordet godteri. Ideen til prosjektet kom etter en piknik med klassen der det ikke var lov å ha med godteri. Det viste seg at elever, foreldre og lærere slett ikke var enige om hva som egentlig er godteri. Dette ville de unge forskerne komme til bunns i. De satte opp en rekke hypoteser som de systematisk testet ut ved hjelp av spørreundersøkelser og intervjuer. 

Prosjektet er svært grundig og godt gjennomført. Særlig imponerende er det store antallet informanter klassen har brukt både i spørreundersøkelser og intervjuer. Dette har gitt et godt grunnlag for å teste hypotesene.

Bondi-elevene har forsket på et interessant emne, nemlig hvordan ord defineres, og hvordan en felles forståelse av ord er viktig for god og effektiv kommunikasjon. Språkrådet og ordbokredaktører arbeider med lignende spørsmål og vet at dette er et aktuelt og engasjerende emne. Elevene har utført et svært godt forskningsprosjekt.»

 

Pressekontakt: Svein Arne Orvik, informasjonssjef i Språkrådet, tlf. 938 06 923

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:04.06.2014 | Oppdatert:27.05.2021