Hvem fortjener Språkprisen i år?

(13.6.14) Språkrådet inviterer alle til å nominere bokmålsskribenter fra ethvert samfunnsområde til Språkprisen 2014. Fristen er 20. juni.

Språkprisen er Språkrådets årlige feiring av fremragende bruk av norsk i sakprosa. Prisen deles ut annethvert år for bokmål og nynorsk, i år står bokmål for tur. Prisen kan gis til alle som bruker godt norsk skriftspråk i praksis. Prisvinnerne kan komme fra alle tenkelige samfunnsområder: næringsliv, skole, offentlig styre og stell, forskning, organisasjonsliv, teknologi, presse og digitale kanaler.

Den viktige sakprosaen

Sakprosaen omgir oss, påvirker oss og formidler viktig kunnskap gjennom tekster som griper inn i hverdagen vår på en annen måte enn skjønnlitteraturen. Sakprosaen binder samfunnet sammen.

Et mangfold av tekster

Rekken av sakprosasjangrer er nær sagt uendelig: reklame, avisartikler, brosjyrer, ukeblad, offentlige skriv, lover og regler, nettsider, lærebøker og bøker om politikk og livssyn, for å nevne noen. I denne strømmen av skrift tar enkelte skribenter særlig godt vare på språket. Det er nettopp dem vi ønsker å hedre. De kan ha skrevet et enkeltverk, eller de kan ha arbeidet i mange år med norsk skriftspråk som redskap. Kandidatene kan være enkeltpersoner eller grupper.

Du kan nominere

Språkrådet inviterer alle til å se seg rundt i det norske språkmangfoldet. Tenk gjerne nytt og i uventede retninger! Juryen ønsker utradisjonelle forslag i alle sjangrer.

Send forslag på kandidater til denne e-postadressa: eilov.runnesto@sprakradet.no. Frist: 20. juni.

 


Kontakt

Juryleder Karianne Skovholt, tlf. 33 03 70 94 / 912 43 036

 

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:13.06.2014 | Oppdatert:11.12.2014