Nye nettsider

(25.6.08) Språkrådets nettsted er lagt om. Endringene gjelder grafisk utforming, struktur, funksjonalitet og innhold.

Denne artikkelen er frå før 2013. Innhald og rettskriving kan vere forelda.

Innholdet på nettsidene er fra i dag gruppert i tre hovedbolker: «Språkhjelp», «Tema» og «Politikk og fakta», slik det framgår av menyen øverst på sidene. De enkelte undersidene som hører til hvert hovedpunkt, finner du som før til venstre på sidene. En del sider har fått ny plassering i strukturen.

Nye spalter har også kommet til: I «Norsk for engelsk» foreslår vi avløserord og ber om forslag til gode, norske avløsere for engelske ord og uttrykk. «Aktuelt ord» vil bli jevnlig oppdatert med ord som er aktuelle på ulike vis.

Nettstedet har nytt stoff om blant annet språkbruk i staten, språkpolitikk, IKT og språk, terminologi og fagspråk og internasjonalt språksamarbeid. Informasjonen fra stedsnavntjenesten var tidligere på et separat nettsted. Men fra i dag finner du det på Språkrådets nettsted. «Språktips» – et informasjonsbrev fra språktjenesten for statsorganer – er heretter også tilgjengelig på nettsidene.

Det nye nettstedet tilbyr flere navigasjonsmuligheter enn tidligere, inkludert en nedtrekksmeny med snarveger til en del sider, en a–å-liste over alt innhold på nettstedet og vevkart.

Språkrådet håper de nye nettsidene faller i smak og ønsker våre brukere en riktig god sommer!

 

 

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:08.06.2008 | Oppdatert:19.11.2021