Nyord

No image

terrorpotte Forfatter Tor Bomann-Larsen er ikke begeistret for de nye terrorpottene i Karl Johans gate. […] «Angstens paradegate», skriver Tor Bomann-Larsen om Karl Johan etter utplasseringen av «skulderhøye festningselementer, grotesk kamuflert som blomsterurner».

Aftenposten 21.11.2017

***

halal-harrytur Med Rwaida kom nye dufter ut av kjøkkenvinduene på Jar. Det ble spist hummus, shawarma, tabbouleh og baba ganoush […]. Mohammed hadde førerkort og kjøpte seg bil. I den dro mor og sønn på halal-harrytur, og kom hjem med varer som gjorde hjemlengselen mindre. 

Dagbladet 10.4.2018

***

krenkelseshysteri og krenkomani De siste par ukene har Twitter og Facebook-feeden min vært overfylt av folk som har harselert med de lettkrenka. Flere ganger har jeg sett uttrykk som «krenkomania» og «krenkelseshysteriet» brukt på svært nedlatende vis. Det har blitt skrevet spaltemeter for og imot krenkelser.

Drammens Tidende 4.11.2017

***

plogging De alltid så politisk korrekte svenskene står selvsagt bak den nyeste trenden på sosiale medier: plogging. Ordet er satt sammen av «plocka upp» og «jogging», og fenomenet går ut på at man på joggeturen sin plukker opp søppel mens man løper i det fri. Bra for helsa og bra for naturen.

Klassekampen 26.2.2018

***

robotspøkelse og robotskatt Det går eit spøkelse gjennom verda – robotspøkelset. […] Sidan 1970-talet har arbeidarane i verda fått ein stadig mindre del av verdiskapinga. […] Dette er ein del av bakgrunnen for at mange no snakkar om ein robotskatt. […] Ein særskatt for robotar er uansett vanskeleg å utforme. Det er ikkje lett å definere kva maskiner som trugar menneskeleg sysselsetjing og difor skal skattleggjast.

Dag og Tid 10.3.2017

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:04.06.2018 | Oppdatert:17.09.2018