Nyord

No image

torskeskvis og julehai – Pigghåen trekker inn på grunna og føder levende unger, og i år har haien plassert seg der mange fisker juletorsken. Det er ikke plass til hai og torsk i samme garn, sier Torstein Nilsen, leder ved fiskemottaket på Barbu i Arendal. Årsaken til torskeskvisen er trolig at været og vinden gir gode forhold for haien, pluss at det har blitt mye mindre torsk langs sørlandskysten. […] Julehaien øker i omfang. Aust-Agder Blad forteller tirsdag om fiskehandler Yngvar Aanonsen i Risør som rett og slett frykter at pigghåen kan sette juletorsken i fare.

nrk.no 8.12.2015

***

felthumanist og feltimam Kun 21 prosent av norske soldater føler tilknytning til kristendommen. Fra høsten vil Feltprestkorpset bestå av feltprest, felthumanist og feltimam. – Vi har i mange år påpekt behovet for et mer variert tilbud, sier Kamilla Kolsrud Hansen og Jens Kristian Øfstebø. De er glade for at Forsvaret nå vil utvide livssynstilbudet. Som landstillitsvalgte for Hæren og Luftforsvaret har de erfart at mange soldater ønsker seg dette.

Aftenposten 24.6.2016

***

interiørskam – Når en ser alle disse striglede og pene hjemmene, hvor det nesten ikke ser ut som det bor folk, tror jeg mange kan kjenne på interiørskammen. Den følelsen av at jeg ikke har det fint nok, og at jeg nesten ikke tør invitere gjester fordi jeg ikke har sitteplasser til alle. Vet du hva? Det er så trist, derfor vil jeg prøve å bryte ned noen tabuer, fastslår [Kirsten Falch] og setter seg bestemt ned i sofaen fra tante Ebba.

Fædrelandsvennen 30.8.2016

***

passblindhet – Et stort press på grensekontrollen kan gå ut over kvaliteten. Det er noe som heter «passblindhet», hvis man ser på for mange pass over tid blir man blindet. Derfor er det viktig at disse får tilstrekkelig med hvile mellom øktene, sånn at kontrollen blir mest mulig effektiv, og man kan luke ut dem som har falsk ID, har blitt utvist fra riket eller har en kriminell etterlysning, sier [politimester Jon Steven] Hasseldal til NRK.

nrk.no 31.8.2016

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:29.11.2016 | Oppdatert:08.12.2016