Nyord

No image

godteriterror Helseminister Bent Høie vil ha slutt på at det er godteri plassert lavt ved kassene i matbutikkene. – Jeg har sett meg grundig lei på det som foreldre utsettes for i kassaområdet i matbutikkene våre. Sjokolade og godteri er plassert lavt, for å lokke barn og foreldre til å kjøpe. Det er rett og slett godteri-terror som vi må bli kvitt, sier Høie.

VG 14.6.2016

***

nilingvist Etter tretti år gravlegger Marokko arabisering og går tilbake til fransk som undervisningsspråk. […] Når ungdommer kommer til universiteter og høyskoler har de vansker med å følge undervisning på fransk og lese faglitteratur på fransk og engelsk. Mange er «nilingvister», studenter som ikke kan noe språk skikkelig. 

Dagbladet 29.2.2016

***

krisevingling Finansministeren støttes av helseminister Bent Høie. Begge mener Arbeiderpartiet og Gahr Støre roper om krise i norsk økonomi når det passer dem, for så å snu på flisa og beskylde regjeringen for å bruke for mye oljepenger ved neste vending. Det er i denne sammenhengen Bent Høie lanserer sitt nyeste [ord] for å beskrive Arbeiderpartiet: Krisevingling.

Dagbladet 2.6.2016

***

sunnvasking Forbrukarrådet vil ha slutt på bløff og sunnvasking. […] Ein siste trend som forbrukarar bør vere obs på, er det [forbrukardirektør Randi] Flesland kallar sunnvasking. Det er «merkelappar» som appellerer til forbrukarar som er særleg opptatt av god helse. – For eksempel kan eit produkt vere merka med «mindre sukker», men ikkje nemne at det inneheld meir feitt, seier Flesland.

Nynorsk pressekontor 22.6.2016

***

vaklevåren Temaet for vårkolleksjonen som eg lanserer her og no, er: «Vintersokk i sommarsko», ein trend som er perfekt med den vaklevåren vi har hatt i år. Du kan finne fram dei lette sommarskorne og spankulere ut i vårnatta, varm på føtene av fargerike sokkar i ein lett ullkvalitet. 

Dag og Tid 29.4.2016

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:22.09.2016 | Oppdatert:26.09.2016