Nyord

No image

 

skuldersurfing Pass deg for skuldersurferne. Det å smugkikke på hva andre holder på med på en datamaskin eller et nettbrett har på engelsk fått navnet «shouldersurfing» – vi kan gjerne kalle det skuldersurfing på norsk. Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) har laget en guide til hvordan du sikrer PC-en din, og anbefaler at man bruker et såkalt skjermfilter for å hindre at noen får innsyn i det du har på skjermen.

tek.no 19.1.2015

***

kjønnslat Etter at jeg skrev 8. mars-kronikken min i år, som først og fremst handlet om kjønnslatskap, fikk jeg mange henvendelser fra kvinner som er utsatt for vold og som lever i voldelige forhold. […] På kvinnedagen sitter Sigrid Bonde Tusvik (35) på toget istedenfor å gå i det. Men hun er ikke kjønnslat av den grunn.

Aftenposten 7.3.2015

***

konvertittbingo UNEs ‘konvertitt­intervjuer’ får strykkarakter. Konvertitt-bingo: Tro er ikke et spørsmål om bingo-teologi der man krysser av og får bingo når man har sagt de rette tingene […]. Det er noe grunnleggende galt i måten disse sakene blir avgjort på, sier prest og idéhistoriker Karl Gervin.

Vårt Land 4.2.2015

***

nettsorg Nettveggen er blitt klagemur. Facebook-sorg: Terskelen er blitt lavere for å uttrykke sin deltakelse. Den nærmeste familien kan fort miste kontrollen når sorgen bryter løs på Facebook, og det kan de kanskje ha godt av, sier Birgitte Lerheim. […] De unge kan lett ha 1.000–1.500 Facebook-venner, og da sier det seg selv at det er varierende grad av nærhet. Den nærmeste familien kan slettes ikke alltid ha kontroll når nettsorgen begynner å røre på seg.

Vårt Land 21.1.2015

***

sadvertising En av damene i panelet på scenen er Teressa Iezzi, redaktør i Fast Company. Det var hun som lanserte begrepet sadvertising (Språkrådet ville kanskje fornorsket det til tåreklame, jeg lar være, først og fremst på grunn av fotfetish-assosiasjonene) […]. De gøyale reklamenes glansdager er talte. Nå vil de store merkevareprodusentene at du skal gråte, ikke le.

Aftenposten 20.3.2015

***

sauebyråkrati Problemet er nemlig at frem til i dag kan en sau enten være «utgangersau» eller «vinterfôrsau». Slikt blir det byråkrati av. […] Nå skal sauebyråkratiet forenkles. Etter jordbruksavtalen i år skal en sau rett og slett være en sau, uansett om den går ute hele året eller ikke.

Aftenposten 14.11.2014

 

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:26.05.2015 | Oppdatert:28.05.2015