Klipp

– DET ER INGEN ølsort i verda som heiter «halvliter». Du går aldri inn til ein restaurant og bed om «mat».

Evan Lewis ved Ægir Bryggeri i Flåm, intervjua i Dag og Tid

***

Ikkje sant?Når det verkar som om nokon prøver å overtyde deg om noko eller freistar å få samtykket ditt, kan du slenge inn eit par «ikkje sant» her og der, det vil òg gjere susen. «Ikkje sant» er ein merkeleg fugl som tyder noko i retning av «isn’t it», og som folk brukar altfor mykje. Berre gjer som dei for å verke innfødd.

Bloggaren A Frog in the Fjord om korleis ein kan late som om ein kan norsk flytande (vår omsetjing)

***

Jeg tror det sier noe om den norske folkesjela at sakte-tv er årets norske nyord.

Journalist Anders Bergundhaugen i Avisa Nordland

***

– LÆREBOKFORFATTARANE våre gjer ein formidabel jobb for norsk fagspråk, men dei gjer det ut frå eit personleg engasjement. Innsatsen er personavhengig og ikkje sett i system.

Knut Ebeltoft, redaktør i Fagbokforlaget, intervjua i Forskerforum

***

DENNE LIKSOMERINGEN og egentligeringen foregår nå overalt, hele tiden. Innenfor min egen bransje, sang og musikk, har jeg I den siste tiden på div radiokanaler fått med meg mange lange og dype radiointervjuer om liksom storheten I forbindelse med de siste plateutgivelsene egentlig liksom.. Blir jeg iritert ? provosert ? forbannet ? egentlig liksom ikke.. Jeg kunne jo bodd I Sør Sudan.. eller Syria.. Vil nok påpeke at i min verden er det er stor forskjell på “det foregår krig liksom” og . “det foregår krig”..

Artist Åge Aleksandersen, på Facebook

***

IKKE ALLE BARN tar skade av å tolke for sine foreldre. Men ingen skal være nødt til å sitte mellom legen og sin egen mor eller far og oversette symptomer og behandling. Alle har rett til utdanning, og lekser er en del av modellen.

Vil vi kalle oss et opplyst informasjonssamfunn kan vi ikke akseptere at mennesker må leve i et bokstavmørke – og at antallet analfabeter er et sort hull vi ikke makter å lyse opp.

Skribent Kadra Yusuf i kronikk i Aftenposten

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:11.03.2014 | Oppdatert:12.03.2015