Nyord

løftekavalkade Brexit-deadline brutt seks ganger. […] Sjette utsettelse. 12. desember. Boris Johnson og De konservative vinner en brakseier ved valget. I januar får han reforhandlet avtalen – igjen. En gryteklar avtale, skrøt han. Det skulle bli en lett match. Men slik gikk det ikke. Så startet Boris Johnsons løftekavalkade. Som han brøt. Hvis det ikke var noen avtale innen 15. juni, ville Johnson forlate forhandlingsbordet og gå. Johnson ble.

Aftenposten 20.12.2020

***

pekebuffet Strenge smitteverntiltak fører til at de fleste hotellene har fjernet frokostbuffetene og i stedet erstatter dem med à la carte-retter, ferdige frokosttallerkener eller frokostposer. – Nordmenn er kanskje de som er mest opptatt av hotellfrokost i hele verden, så dette er en utfordring for oss, vedgår hotelldirektør Erik Taraldsen ved Thon Hotel Lofoten. […] Nå tror jeg vi har landet på en god alternativ løsning: pekebuffet, sier Taraldsen. – Gjestene peker på det de vil ha, og servitørene plukker maten på en tallerken for dem. Dette gjelder uansett om det er pålegg, varmmat, grønnsaker eller frukt.

dn.no 24.5.2020

***

villsmitte Kommunedirektør Rune Hovde skildrar det som absurd då dei fekk prøvesvara for dei første som vart testa for korona i Stryn. […] – Det var sju ein mistenkte for å vere smitta. Vi hadde god kontroll på seks av dei, men den sjuande personen hadde vore i fritt omløp i ei heil veke. Hadde den vore smitta, hadde vi nok vore den hardast råka kommunen og hatt såkalla villsmitte. Det førte difor til jubel då vi fekk vite at det var dei seks. Absurd, men likevel.

Fjordingen 4.4.2020

***

virusfornekter Knapt noe land har så stor sosial ulikhet som Nigeria, noe som ikke akkurat borger for tillit til myndighetene. På toppen av dette kommer tørke i nord og flomfare i det store Nigerdeltaet, som også er en økologisk slagmark etter oljeselskapenes herjinger gjennom mange tiår. Det hjelper heller ikke at predikanter fra pinsebevegelser og andre religiøse samfunn, som har enorm innflytelse i landet, er virusfornektere, sprer konspirasjoner og advarer mot alle andre tiltak enn bønn.

Klassekampen 26.5.2020

***

jamenisme Sommar-OL 2020 skulle ha gått av stabelen i Tokyo. No ligg evenementet i staden i koronadvale i minst eitt år. I staden har vi fått olympiske sommarleikar i «jamenisme» eller «whataboutism» som dei kallar det dei som svergjer til utanskjærsk. Der tevlar dei i idrettsgreiner som fornekting, bortforklaring, bagatellisering, utanomsnakk og omskriving med to do. […] Framtidsoptimismen min treng ei energiinnsprøyting att. Det kan ho få om ein eller annan kan gripe mikrofonen og erklære sommar-OL i jamenisme 2020 for avslutta.

Dagbladet 9.7.2020

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:08.03.2021 | Oppdatert:08.03.2021