Nyord

No image

kongekrabbenettverk Politiet har avdekket ulovlig kongekrabbenettverk. Politiet i Finnmark har i samarbeid med Økokrim avdekket et nettverk som har fanget og omsatt ulovlig kongekrabbe over hele landet, opplyser politiet. – Det er snakk om kongekrabbe med en omsetningsverdi for flere millioner kroner som skal være fanget og omsatt ulovlig, skriver de i en pressemelding.

NTB 20.11.2019

***

dieselvelger Frykter ikke kamp fra Frp om dieselvelgerne. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum kjemper for lavere drivstoffavgifter. Han mener klimautslippene må kunne kuttes uten at dagliglivet blir vanskeligere for folk flest. […] Kampen om dieselvelgerne. Sp har i de siste statsbudsjettene stått alene i Stortinget med forslag om kutt i drivstoffavgiftene, et tradisjonelt Frp-standpunkt.

Aftenposten 22.1.2020

***

frexit En Frp-exit vil være et solid nederlag for statsministeren og hennes drøm om en borgerlig flertallsregjering, mener statsviter Johannes Bergh. – Dette var en drøm som var vanskelig i utgangspunktet. Men at den ser ut til å ryke etter et knapt år, er et solid nederlag for Solberg, sier Bergh til NTB. […] Ifølge seniorforskeren ved Institutt for samfunnsforskning vil en Frexit være helt unik i norsk politikk.

NTB 20.1.2020

***

googlepanikk «Google-panikk» hos legevakta. Folk kommer daglig til legevakta i panikk. De har googlet seg fram til sykdommer de ikke har. – Vi har jo hatt de som har vært så panikkslagne her at vi har måttet sette oss ned med dem og omtrent få dem til å puste normalt. Det forteller daglig leder på legevakta i Drammen, Liv Heidi Brattås Remo. Hun mener at de blir utfordret av det hun kaller «Dr. Google».

nrk.no 15.1.2020

***

korallstrid Vil ha nye reglar på grunn av korallstrid. Hadde staten visst om unike korallar ved oppdrettsanlegg, ville Fylkesmannen ikkje gitt løyve. No vil klima- og miljøministeren vite meir om livet i sjøen. – Det er viktig å beskytte sårbar natur. Det er bruk for å lage retningsliner for korleis sjøbotnen kartleggast for viktige naturtypar i samband med oppdrettsanlegg, seier klima- og miljøminister Ola Elvestuen frå Venstre til NRK Sogn og Fjordane.

Fjordenes Tidende 4.12.2019

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:04.03.2020 | Oppdatert:09.03.2020