Nyord

No image

diplomatpanda Danmark får låne «diplomatpandaer». Neste år får Danmark låne to kinesiske kjempepandaer av Kina. Kina sender pandaer til land de mener de har et godt samarbeid med. Onsdag tok statsminister Lars Løkke Rasmussen det første spadetaket i det nye pandaanlegget i København.

nrk.no 17.11.2017

***

metoo-politiker Vil ekskludere metoo-politikere. Ungdomspartiene i Oslo mener det må være over og ut for politikerne som har drevet seksuell trakassering. […] – I de grove tilfellene bør man vurdere om eksklusjon skal være en konsekvens, sier lederen av AUF i Oslo, Agnes Viljugrein.

Dagsavisen 17.1.2018

***

motroman Helga Hjorth, søsteren til Vigdis Hjorth, mener det er umulig å forsvare seg, hvis man blir gjort til romanfigur mot sin vilje. Derfor svarer hun med en egen roman. […] Litteraturprofessor Erik Bjerck Hagen mener det er helt legitimt å kunne skrive en motroman. – Ja, når noen først åpner en boks med ormer og skriver om familien på den måten, så må det være tillatt å svare. Om det er så klokt å ta en slik spontan hevn, er nå én ting, men det er samtidig teoretisk interessant.

VG 10.8.2017

***

sjimpansebiografi Biografien om Noregs mest kjende dyr, sjimpansen Julius, skal ut på den engelskspråklege marknaden. […] Gjennom forteljinga om livet til Julius får ein eit unikt innblikk i kva det vil seie å vere nesten menneske. […] Alfred Fidjestøl (f. 1973) har gitt ut kritikarroste biografiar og historieverk om menneske og kulturinstitusjonar. […] Dette er den første sjimpansebiografien hans.

Nynorsk Pressekontor 3.7.2017

***

skamskyld For vår egen norske dopingkamp dreier seg om å ta vare på en kultur som skjønner forskjell på rett og galt. At det å jukse er noe å skamme seg over, og at det ellers gjelder å beskytte de utøverne som ikke jukser. Ifølge idrettens egen dom over Ruth Kasirye hører hun hjemme i den sistnevnte gruppen; altså alle de som det strenge regelverket mot doping er ment å hjelpe. De som ikke trenger å føle noen skamskyld for å bli utestengt. 

Dagbladet 30.8.2017

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:16.03.2018 | Oppdatert:16.03.2018