Nyord

diskettflakking Såkalt diskettflakking, som skjer når folk tar med seg disketter mellom hjem og jobb, er den viktigste årsaken til spredning av datavirus, sa høgskolelektor Frode Haug under åpningen av forskningsdagene ved Høgskolen i Gjøvik i går. Oppland Arbeiderblad 22.9.1998.

eurofeminist Her i den vestlige verden er islam også synonym med kvinnemishandling, drap, mord, voldtekt osv. Mange av de hvite euro-feministiske organisasjonene og venstreorienterte partiene er eksponenter for slike holdninger. Marianayagam Arulnesan i Klassekampen 18.9.1998 f

undamentaldemokrat «Disiplin» var det grovaste fyord ein kunne bruka i SF. [...] Opposisjon – om aldri så aparte - var «interessant» og skulle iallfall ikkje møtast «hardhendt». Meinte fundamentaldemokratane i SF mot fundamentalistane i SUF. At demokratiske spelereglar var avløyst av kommunistpartiets kader- og kuppmodellar, var uforståeleg for partimedlemer som heldt det frie ord høgare enn det meste i eit parti. Berge Furre i Aftenposten 19.9.1998.

fusjonskamerater Finansminister Gudmund Restad fra Senterpartiet sa seg i går positivt interessert, og kalte planene spennende. Voksenåserklæringen vil riktignok desentralisere makt, men den vil også ha et finansielt tyngdepunkt utenfor Oslo. Postkontor vil den også ha. Akkurat som Tormod Hermansen og hans fusjonskamerater har beregnet. Dagsavisen 16.9.1998.

kliss utvida bruk: Hun var kliss naken, ikke helt edru, og hun nektet å forlate bilen når eieren skulle hjem. Men bileieren syntes IKKE det var festlig. Varden 31.8.1998.

Nunavut 1. april vil det blåse fridomsvindar nord for Hudson-bukta. På ein kvit flekk på det kanadiske kartet vil det syne seg eit nytt territorium. Det skal heite Nunavut og blir ein stat i staten for herskarane av Arktis – inuitane. Dag og Tid 1o.9.1998.

nytrønder For det andre har han vondt for å stole på den plutselige Trondheims-entusiasmen. [...] Derfor frykter han at «nytrønderne» reiser sørover igjen etter en stund, og at de tar med seg Fokus på lasset. Aftenposten 19.9.1998, intervju med Trond R. Reinertsen.

spikertelt Spikertelt er et slags fortelt til campingvogn som er bygget i tre. Slike konstruksjoner er blitt svært populære, spesielt ved campingplasser langs kysten hvor vanlige fortelt til stadighet blir tatt av vær og vind. Nå foreslår altså Agdenes kommune et forbud mot slike spikertelt. Sør-Trøndelag 8.9.l998.

sviresøster De andre 160 reisende reagerte sterkt på oppførselen deres. De to skal ha sjenert flere medpassasjerer, og ble nektet servering på flyhavnpuben. Likevel maktet de to «sviresøstrene» å passere sikkerhetskontrollen utpå natta. Dagbladet 23.9.1998.

sægge Det er harry for jenter å sægge, kvitterer Willy (alias William). For det gjør nemlig både Line og Gry. Ikke mye, men av og til. [...] Skatere «sægger» – har buksene langt nede på hoftene. Aftenposten 26.12.l998. (Av engelsk sag)

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:06.07.2004 | Oppdatert:25.06.2015