«Årets trekkhund» 2017

Med utmerkelsen «Årets trekkhund» hedrer vi ildsjelene i klarspråksarbeidet. En slik «trekkhund» utmerker seg ved å motivere andre eller være pådriver for et systematisk klarspråksarbeid, og bidrar dermed til gode resultater.

«Årets trekkhund» 2017 er jurist og seniorrådgiver Bjørnar Stavenes i Mattilsynet. Han har vært en viktig drivkraft i Mattilsynets vellykkede klarspråksarbeid. 

Juryens begrunnelse

«Årets trekkhund er utdannet jurist. Han er seniorrådgiver og har vært en av drivkreftene bak det vellykkede klarspråksarbeidet på sin arbeidsplass. Han holder kurs, språkverksteder og foredrag med en smittende entusiasme, folkelig formidlingsevne og humor som både bevisstgjør, engasjerer og inspirerer. Hans erfaring, fagkunnskap og innsikt i godt språk gjør ham til en forbilledlig klarspråksambassadør.

Vinneren viser hvor viktig enkeltpersoners innsats kan være i klarspråksarbeidet. Gjennom sitt engasjement har han også vist hvor viktig det er å bevisstgjøre den enkelte tekstforfatter, og at slik bevisstgjøring igjen gir resultater på alle nivå i en organisasjon. Juryen ble imponert over vinnerens kreativitet og sjarmert av filmen med hans egenkomponerte klarspråkssang.»

 

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter