Levendegjort virksomhetsstyring i fylkeskommunekonsernet

(26.4.2019) Dagens tåkedott er en sterk søknad om topplassering på lista over ubegripelige stillingsannonser.

Stillingsannonsen er laget av en av våre nylig sammenslåtte fylkeskommuner. Den nye fylkeskommunen legger lista høyt: Den skal «levere tjenester av høy kvalitet, utøve en profesjonell myndighetsrolle og være en sterk og resultatorientert samfunnsutvikler». Men den kan fort komme til å vikle seg inn i sine egne formuleringer.

Fylkeskommunen ønsker seg en sjef for seksjonen som har fått navnet «konsernstyring». Konsernstyring i offentlig sektor er nytt for oss, men heldigvis forteller annonsen hva seksjonen skal drive med (våre uthevinger): «Seksjonen skal levendegjøre virksomhetsstyringen gjennom samhandling og bidra til at virksomhetsstyring oppnås både på struktur- og kulturnivå. [...] Konsernstyring skal i samarbeid med utviklingsenhetene gjennomføre prosjekter som sikrer fokus på effektive arbeidsprosesser, analyser, forbedringer og potensiale for digitalisering. Konsernstyring er sentral for hvordan politikere og innbyggerne kommer til å oppleve fylkeskommunen. Den skal derfor sikre et godt og effektivt samarbeid mellom administrasjon og politikk, og skal sikre at politiske møter gjennomføres på en god måte og påse at saksdokumenter foreligger til rett tid og kvalitet

Levendegjort virksomhetsstyring på struktur- og kulturnivå er nok avgjørende for at fylkeskommunen skal bli den sterke og resultatorienterte samfunnsutvikleren den ønsker å være. Konsernstyring er åpenbart vesentlig for andres opplevelse av fylkeskommunen. For hva ville folk si om en fylkeskommune uten slik styring? Og sikring av fokus er utvilsomt viktig i usikre tider – spesielt sikring av fokus på forbedringer! Fokussikring kan dessuten komme godt med i arbeidet med «eierskapsoppfølging», som blir en av den nye seksjonssjefens mange oppgaver. 

Vi merker oss at saksdokumentene skal «foreligge til rett kvalitet», og gleder oss allerede til neste stillingsannonse fra dette fylkeskommunale konsernet.

Les hele stillingsannonsen
Les om uklart språk i kommunene

Flere tekster på stillingsannonsetoppen
Stillingsannonse (fylke) 
Stillingsannonse (kommune)

Vil du skrive en stillingsannonse på godt norsk?
I Språkrådets brosjyre om språk i stillingsannonser finner du gode råd.

Vil du lære å skrive mindre klart? Prøv vår populære svadagenerator.

 

 

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter