Kom på frokostseminar med utdeling av klarspråksprisene!

No image

(28.2.18) Hvem vinner klarspråksprisene for 2017? I år deles det ut hele fire priser: klarspråksprisen for staten, klarspråksprisen for kommuner og fylkeskommuner, en temapris og «Årets trekkhund». Kom 21. mars og finn ut hvem de heldige vinnerne er!

Program

Velkommen

Konferansier Kjersti Bjørgo, kommunikasjonssjef i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Helsesista: Hvordan bruke språket for å bygge tillit hos unge i sårbare situasjoner?
Hele Norges «Helsesista», Tale Maria Krohn Engvik, kommer og forteller om sine erfaringer. Hun bruker ungdommens eget språk og mye humor når hun chatter om ting som mange synes det er flaut eller vanskelig å snakke om.

Klart (–) det lønner seg!
Kan vi virkelig bevise at klart språk gir færre misforståelser og mer fornøyde brukere, og at det faktisk påvirker både bunnlinje og ventelister i et sykehus?
Kommunikasjonssjef Tore Bratt ved Helgelandssykehuset viser oss hvordan brukertilpassing og effektmåling kan gjøres i praksis.

Utdeling av klarspråksprisene
Statsråd Monica Mæland (Kommunal- og moderniseringsdepartementet) deler ut de fire klarspråksprisene.

Prisvinnerne har ordet
Lær av de beste og få inspirasjon! De fire prisvinnerne holder korte, faglig spissede innlegg om hvordan de har arbeidet med klarspråk.

Klar, men aldri ferdig? Betraktninger etter 10 år med klarspråksarbeid i staten
I 2008 startet planleggingen av prosjektet «Klart språk i staten». Ti år senere sitter vi igjen med mye erfaring og kunnskap. Regjeringen ønsker nå å satse enda mer på klart språk i forvaltningen. Hva krever det av oss? Har vi andre muligheter i dag enn vi hadde de første årene? Skal vi endre kursen og tenke nytt? Prosjektleder for «Klart lovspråk», Sissel C. Motzfeldt, deler sine erfaringer.

Seminaret blir strømmet, og opptaket blir lagt ut på nettet etter seminaret. Lenke til sendingen blir lagt ut her på klarspråk.no.

Det blir kaffe/te og enkel frokostservering fra kl. 08.15.
I foajeen blir det utstilling der vi viser klarspråkskursene og andre verktøy i klarspråksverktøykassen.

Kort om klarspråksprisene
Klarspråksprisen for staten har vært delt ut hvert år siden 2009 og går til statsorganer som gjør en ekstraordinær innsats for å bruke et klart, godt og brukervennlig språk i sine tekster. I tillegg deles det nå ut en egen klarspråkspris for kommunesektoren, en temapris og utmerkelsen «Årets trekkhund».

Temaprisen for 2017 deles ut til en offentlig virksomhet (statsorgan, kommune, helseforetak osv.) som har arbeidet spesielt med klar, forståelig og mottakertilpasset informasjon om helse- og omsorgstjenester.

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter