Frokostseminar 24. november: Bli kjent med nettkurset «Den gylne pennen» og andre klarspråksverktøy

(10.11.16) Kom og bli inspirert til å skrive klarere! Difi og Språkrådet inviterer til frokostseminar der du får presentert råd og tips om hvordan du kan ta i bruk det nye nettkurset i klarspråk, «Den gylne pennen». Vi vil også vise andre verktøy som kan hjelpe deg i klarspråksarbeidet, og du kan gi oss tilbakemeldinger på verktøyene og komme med innspill om hva vi bør utvikle videre.

Tidspunkt: Torsdag 24. november kl. 08.30–10.30.
Dørene åpnes kl. 08.00 med servering av kaffe og enkel frokost. Programmet starter kl. 08.30.
Påmeldingsfrist: 22. november 2016.
Sted: Litteraturhuset i Oslo, Amalie Skram-salen (2. etasje), Wergelandsveien 29, Oslo. Kart
Målgruppe: Seminaret passer for alle ansatte i staten som skriver mye på jobb, og for dem som jobber med klarspråk i sin virksomhet.

Meld deg på her.

Seminaret blir strømmet, og opptaket blir lagt ut på nett etterpå.

 

Program

 

1 Presentasjon av nettkurset «Den gylne pennen» 
ved seniorrådgiverne Margrethe Kvarenes, Språkrådet og Anniken Willumsen, Difi

Nettkurset «Den gylne pennen» er utviklet av Difi og Språkrådet og gir en innføring i de viktigste klarspråksteknikkene. Kurset ble lansert i juni i år. På seminaret vil vi presentere kurset litt nærmere. 

Her kan du se en smakebit fra kurset.

2 Når et helt embete tar et nettkurs i klarspråk
ved assisterende fylkesmann Rannveig Bjerkmo og seniorrådgiver Jan Petter Nielsen i barnehage- og utdanningsavdelingen, Fylkesmannen i Oslo og Akershus

Hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus har alle avdelingene tatt «Den gylne pennen». På seminaret deler de sine erfaringer med klarspråksarbeid i embetet.

3 Hvilke andre verktøy finnes i klarspråksverktøykassen, og hvordan kan du bruke dem?
ved seniorrådgiverne Sanja K. Skaar, Difi og Margrethe Kvarenes, Språkrådet

Nettsiden klarspråk.no inneholder mange verktøy for ulike faser av klarspråksarbeidet. På seminaret presenterer vi noen av disse verktøyene nærmere og viser hvordan man kan bruke dem.

Vi legger opp til at deltakerne snakker sammen og utveksler erfaringer på seminaret. Deltakerne vil få mulighet til å gi oss tilbakemeldinger på verktøyene vi har utviklet så langt. Vi ønsker også å få forslag og innspill til nye klarspråksverktøy som vi bør lage.

Påmelding

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter