Frokostseminar 15. juni: Kom i gang med klarspråk!

(18.5.2012) Lurer du på hva klarspråk er? Har du begynt, eller skal du i gang med et klarspråksprosjekt? Kom på frokostseminar 15. juni og få konkrete eksempler på hvordan du kan komme i gang med klarspråksarbeid i din virksomhet.

På seminaret, som arrangeres av prosjektet «Klart språk i staten», vil tre virksomheter fortelle om sitt språkarbeid og vise eksempler på hvordan man kan organisere språkarbeidet, sette i verk konkrete tiltak og skape engasjement for klarspråksarbeidet.

Tid: fredag 15. juni kl 8.30–10.30. Kaffe/te og enkel frokost fra kl. 08.00.
Sted: Difis kurs- og konferansesenter, 2. etasje, Grev Wedels plass 9, Oslo (inngang fra Myntgata, dørene åpnes kl. 08.00)
Målgruppe: Frokostseminaret er rettet mot nybegynnere i klarspråksarbeid, men alle er hjertelig velkommen.
Påmeldingsfrist: onsdag 13. juni

Kontaktpersoner:
Anniken Willumsen, anniken.willumsen@difi.no
Marta Kari Schawlann, marta.kari.schawlann@difi.no

Meld deg på her (Difis påmeldingssystem).

Program:

 • Organisering, forankring og gjennomføring av et klarspråksprosjekt
  V
  ed prosjektleder Unn Johansen, Statens pensjonskasse

Statens pensjonskasse (SPK) vant Klarspråksprisen 2011 etter å ha jobbet systematisk med klarspråksarbeid i flere år. De har involvert alle deler av organisasjonen i arbeidet med å forbedre språket – alt fra IT-avdeling til juridisk avdeling.  

 • Hvordan skape motivasjon og engasjement for klarspråk?
  Ved fagdirektør Ragnhild Samuelsberg, Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet (BLD)

BLD har i sitt klarspråksarbeid lykkes i å engasjere og involvere hele organisasjonen, gjennom arbeid i tverrfaglige språkverksteder, kurs, seminarer og med Klara som svarer på språkspørsmål. BLD har blant annet kartlagt holdninger om klarspråk internt i departementet og kommet langt i arbeidet med lovspråk. 

 • Klarspråk i praksis – hvordan jobbe konkret med språket i organisasjonen?
  Ved kommunikasjonsrådgiver Kristin Kinck Rannem, Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif)

Klif innførte den såkalte nivåmetoden på slutten av 80-tallet. I 2007 vedtok de sin første språkprofil, og i mange år har de drevet språkforbedringsarbeid med blant annet kurs og «språkdrypp i hverdagen». På seminaret får vi et tilbakeblikk på det konkrete klarspråksarbeidet i Klif fra den spede begynnelse og til i dag.

*********

Etter innleggene blir det anledning til å stille spørsmål til innlederne. Vi legger opp til at deltagerne kan snakke sammen og diskutere felles utfordringer både før, under og etter programmet.

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter