Frokostseminar 6. september: Kom i gang med klarspråk!

(17.8.11) Lurer du på hva klarspråk er? Er du eller skal du i gang med et klarspråksprosjekt? På dette frokostseminaret får du konkrete eksempler på hvordan du kan komme i gang med klarspråksarbeid i din virksomhet.

Tid: Tirsdag 6. september kl. 8.30–10.30. Frokost serveres fra kl. 8.00.

Sted:
Litteraturhuset i Oslo, Amalie Skram

Målgruppe: Frokostseminaret er myntet på nybegynnere, men alle er hjertelig velkommen.

Påmelding: Send e-post til ist@difi.no innen 1. september. Når påmeldingsfristen går ut, får du tilsendt en bekreftelse på at du er påmeldt. 

Her kan du se hele frokostseminaret i opptak.


Program

Hvordan skape motivasjon og engasjement for klarspråk?

Ved Annemette Gustavsen, Helseøkonomiforvaltningen
Helseøkonomiforvaltningen (Helfo) har jobbet med klarspråk i flere år og starter i år et prosjekt for å forbedre brevene de sender til innbyggerne. For å skape motivasjon og engasjement for klarspråk trekker de inn lokale ildsjeler over hele landet, skaper møteplasser og dyrker de ansattes interesse for klarspråksarbeid.
Lenke til presentasjonen fra Helfo

Organisering, forankring og gjennomføring av et klarspråksprosjekt

Ved Unn Johansen, Statens pensjonskasse
Statens pensjonskasse (SPK) har involvert alle deler av organisasjonen i arbeidet med å forbedre språket – fra IT-avdelingen til juridisk avdeling. SPK er nå i ferd med å avslutte klarspråksprosjektet og overføre ansvaret for klarspråk til linjen, og vurderer i disse dager hvilke elementer fra prosjektorganiseringen som skal videreføres når prosjektet avsluttes.
Lenke til presentasjonen fra SPK

Klarspråk i praksis – hvordan endre og forbedre språket i organisasjonen?

Ved Tone Opdahl, Utlendingsdirektoratet
Utlendingsdirektoratet (UDI) fikk klarspråksprisen 2010 for sitt språkforbedringsarbeid. UDI begynte med en analyse av språket sitt og laget deretter en språkprofil med skriveregler for de ansatte. UDI har holdt skrivekurs og laget e-læringskurs for å innføre klarspråk i direktoratet.
Lenke til presentasjonen fra UDI

Etter innleggene blir det anledning til å stille spørsmål til innlederne. Vi legger opp til at deltagerne kan snakke sammen og diskutere felles utfordringer både før, under og etter programmet.

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter