Gå direkte til innhold [access key = i] Gå direkte hovedmeny [access key = h] Gå direkte til kontaktinformasjon [access key = k]

Språkprisen 2014 til tidsskriftet Vagant

(18.11.14) Tidsskriftet Vagant får i dag Språkprisen 2014 for fremragende bruk av bokmål. – Vinneren tar for gitt at leserne har like stor kjærlighet og interesse for verden, livet og språket som avsenderen selv, skriver juryen.

 • Tale ved utdelinga av Språkprisen 2014

  (18.11.14) Di meir kunnskap og teknologi der er i eit samfunn, di meir avhengig er dette samfunnet av presist skriftspråk. Det sa Ottar Grepstad, styreleiar i Språkrådet, då tidsskriftet Vagant fekk Språkprisen 2014.

 • Få ord på sakene

  (18.11.14) Engelsk på jobb, norsk ved middagsbordet. Vil vi unngå ei slik framtid, hastar det med å lage nye norske faguttrykk. Det skriv Arnfinn Muruvik Vonen, direktør i Språkrådet, i denne kronikken i Aftenposten.

 • En av to misforstår «ytelsesbasert pensjon»

  (18.11.14) Annenhver nordmann vet ikke hva ytelsesbasert pensjon er, viser en undersøkelse utført i anledning Språkdagen 2014. – Det er alvorlig at et viktig begrep på et så sentralt samfunnsområde som pensjon ikke blir forstått, sier Arnfinn Muruvik Vonen, direktør i Språkrådet.

 • Ledig stilling som stadnamnsekretær

  (4.11.14) I Trondheim er det ledig fast stilling i 50 % som namnesekretær frå 1.1.2015. Arbeidsstad er Statens hus i Trondheim.

 • Velkommen til Nysgjerrigperkonferansen 2014

  (3.11.14) Bli med på Nysgjerrigperkonferansen og få ei innføring i Nysgjerrigpermetoden som skal stimulere til forsking på barnetrinnet. Konferansen er for lærarar i barneskulen og går av stabelen den 14. november i Oslo. Kanskje klassen din vinn Nysgjerrigpers språkpris?

 • Vil ha avklaring om Bokmålsordboka og Nynorskordboka

  (30.10.14) Språkrådet er uroleg for framtida for nettutgåvene av Bokmålsordboka og Nynorskordboka. I eit brev til Universitetet i Oslo (UiO) spør Språkrådet om kor lenge ordbøkene vil vere tilgjengelege for brukarane, og i kva grad innhaldet vil bli oppdatert.

 • Støtte til terminologiarbeid i universitets- og høgskolesektoren

  (27.10.14) Språkrådet lyser ut midlar til terminologiarbeid i universitets- og høgskolesektoren (UoH-sektoren). Fagmiljø/fagpersonar i sektoren kan søkje om økonomisk støtte til å samle inn, registrere og gjere terminologi tilgjengeleg på fagfeltet sitt.

 • Nordisk seminar om organisering av terminologiressurser

  (21.10.14) Du kan nå melde deg på det nordiske seminaret «Alle termer på (r)ett sted?» om terminologiressurser og ulike løsninger for å organisere slike. Det er Språkrådets fagråd for terminologi og fagspråk som er arrangør. Seminaret finner sted hos Språkrådet den 17. november og er åpent for alle interesserte.

 • Hvordan bruke engelsk slik at det ikke fortrenger norsk som akademisk språk?

  (17.10.14) Vi minner om strategikonferansen «Parallellspråklighet i praksis ved universiteter og høgskoler», som Språkrådet og Universitets- og høgskolerådet arrangerer i Oslo 30. oktober. Konferansen foregår i auditoriet i Nasjonalbiblioteket, Henrik Ibsens gate 110, fra kl. 10 til kl. 15. Konferansen er åpen for alle.

 • Terminologikurs i Kristiansand tysdag 28. oktober

  (6.10.14) Språkrådets fagråd for terminologi og fagspråk inviterer for femte året på rad til eit heildagskurs i grunnleggjande terminologi(arbeid). I år blir kurset halde i Kristiansand tysdag 28. oktober, på Hotell Radisson Blu Caledonien. Det er gratis å delta, og vi har plass til 20 deltakarar.

Til alle nyheter

Aktuelt ord

Sjakk

Språkdagen 2014 – «Sett ord på jobben!»

Oslo konserthusFå med deg budskapet fra Språkdagen 2014.

 

 

 Se oversikt over andre arrangementer.

Ny rettskriving for nynorsk og kurs på nett!

Gutt og jente på fjelltopp

Ukens tegn

{ "normal": "/upload/filmer/tegn/47_blå-blått.mp4", "slow": "/upload/filmer/slow/47_blå-blått.mp4" }
blå-blått
Avspilling i sakte film

 

 Utviklet av Gazette