Gå direkte til innhold [access key = i] Gå direkte hovedmeny [access key = h] Gå direkte til kontaktinformasjon [access key = k]

Språkprisen 2014 til tidsskriftet Vagant

(18.11.14) Tidsskriftet Vagant får i dag Språkprisen 2014 for fremragende bruk av bokmål. – Vinneren tar for gitt at leserne har like stor kjærlighet og interesse for verden, livet og språket som avsenderen selv, skriver juryen.

 • Tale ved utdelinga av Språkprisen 2014

  (18.11.14) Di meir kunnskap og teknologi der er i eit samfunn, di meir avhengig er dette samfunnet av presist skriftspråk. Det sa Ottar Grepstad, styreleiar i Språkrådet, då tidsskriftet Vagant fekk Språkprisen 2014.

 • Få ord på sakene

  (18.11.14) Engelsk på jobb, norsk ved middagsbordet. Vil vi unngå ei slik framtid, hastar det med å lage nye norske faguttrykk. Det skriv Arnfinn Muruvik Vonen, direktør i Språkrådet, i denne kronikken i Aftenposten.

 • En av to misforstår «ytelsesbasert pensjon»

  (18.11.14) Annenhver nordmann vet ikke hva ytelsesbasert pensjon er, viser en undersøkelse utført i anledning Språkdagen 2014. – Det er alvorlig at et viktig begrep på et så sentralt samfunnsområde som pensjon ikke blir forstått, sier Arnfinn Muruvik Vonen, direktør i Språkrådet.

 • Ledig stilling som stadnamnsekretær

  (4.11.14) I Trondheim er det ledig fast stilling i 50 % som namnesekretær frå 1.1.2015. Arbeidsstad er Statens hus i Trondheim.

 • Velkommen til Nysgjerrigperkonferansen 2014

  (3.11.14) Bli med på Nysgjerrigperkonferansen og få ei innføring i Nysgjerrigpermetoden som skal stimulere til forsking på barnetrinnet. Konferansen er for lærarar i barneskulen og går av stabelen den 14. november i Oslo. Kanskje klassen din vinn Nysgjerrigpers språkpris?

 • Vil ha avklaring om Bokmålsordboka og Nynorskordboka

  (30.10.14) Språkrådet er uroleg for framtida for nettutgåvene av Bokmålsordboka og Nynorskordboka. I eit brev til Universitetet i Oslo (UiO) spør Språkrådet om kor lenge ordbøkene vil vere tilgjengelege for brukarane, og i kva grad innhaldet vil bli oppdatert.

 • Støtte til terminologiarbeid i universitets- og høgskolesektoren

  (27.10.14) Språkrådet lyser ut midlar til terminologiarbeid i universitets- og høgskolesektoren (UoH-sektoren). Fagmiljø/fagpersonar i sektoren kan søkje om økonomisk støtte til å samle inn, registrere og gjere terminologi tilgjengeleg på fagfeltet sitt.

 • Nordisk seminar om organisering av terminologiressurser

  (21.10.14) Du kan nå melde deg på det nordiske seminaret «Alle termer på (r)ett sted?» om terminologiressurser og ulike løsninger for å organisere slike. Det er Språkrådets fagråd for terminologi og fagspråk som er arrangør. Seminaret finner sted hos Språkrådet den 17. november og er åpent for alle interesserte.

 • Hvordan bruke engelsk slik at det ikke fortrenger norsk som akademisk språk?

  (17.10.14) Vi minner om strategikonferansen «Parallellspråklighet i praksis ved universiteter og høgskoler», som Språkrådet og Universitets- og høgskolerådet arrangerer i Oslo 30. oktober. Konferansen foregår i auditoriet i Nasjonalbiblioteket, Henrik Ibsens gate 110, fra kl. 10 til kl. 15. Konferansen er åpen for alle.

 • Terminologikurs i Kristiansand tysdag 28. oktober

  (6.10.14) Språkrådets fagråd for terminologi og fagspråk inviterer for femte året på rad til eit heildagskurs i grunnleggjande terminologi(arbeid). I år blir kurset halde i Kristiansand tysdag 28. oktober, på Hotell Radisson Blu Caledonien. Det er gratis å delta, og vi har plass til 20 deltakarar.

Til alle nyheter
Utviklet av Gazette